Sid04

3/9
Poängplockaren Robert Rosén är tillbaka i moderklubben Växjö Lakers. Efter en fantastisk säsong 2011/2012, som inte kan beskrivas som annat än succé, är Robert Rosén nu redo att göra sitt i Växjö Lakers väg mot elitseriens topp.
V
ad kommer du som spelare att bidra med på den resan?

Inställningen är att hela tiden utvecklas. En spelare gör inte laget man jag har en vilja att gå i bräschen, träna stenhårt och ge allt.

Vilka är dina främsta spelaregenskaper?

– Mitt spelsinne och passningsspel är mina styrkor.

Det sägs att du har ett medfött målsinne, vad säger du om det?

– Jasså, är det så? Ja, det vet jag inte riktigt, men det är ju kul om folk tycker det.

Det går väldigt bra nu och du har fått mycket uppmärksamhet, hur känns det?

– Det är roligt att få uppskattning. Förra säsongen var den första det gick riktigt bra för mig i elitserien. Det känns som mycket händer på en gång nu. Det är kul när allt faller på plats. Det blir en morot att göra ännu bättre ifrån sig.

Vad tror du framgångarna beror på?

– Jag har fått stort förtroende från tränare och fått spela mycket. Det är så klart väldigt viktigt. Men sedan handlar det väl en del om flyt också.

Det var under säsongen i AIK som Robert Roséns genombrott i elitserien kom. Det var också då han fick debutera i Tre Kronor.

– Det var häftigt, en dröm som gick i uppfyllelse. Jag har ju följt Tre Kronor sedan jag var liten och att själv få dra på sig landslagströjan var något alldeles speciellt.

Att komma tillbaka till Växjö Lakers och få nya VIDA Arena som hemarena är en bonus menar Robert Rosén, som redan hade spelat i arenan några gånger innan han återvände till Växjö. Då i elitseriematcher för AIK.

– Den är väldigt fin och modern. Arenan är ett lyft både för Växjö som stad och för laget tycker jag. Egentligen är det ju bara en is vi spelar på men det blir en festligare inramning och en större upplevelse för publiken. Det är också roligt för laget att allt är så nytt och fräscht och att vi har så fina faciliteter. Att ha gym i samma byggnad är guld värt.

Robert Rosén, som började sin karriär i Alvesta SK, kom som 18-åring till Växjö Lakers.

– Det är skönt att vara tillbaka hemma, Växjö är ju som min moderklubb. Här har jag också min familj, släkt och vänner. Och att få vara med på den här resan och etablera Växjö Lakers i elitserien är fantastiskt. Det känns att stämningen är på topp, och vi har bra publikstöd.

Text: Jenny Knudsen
Foto: Mats SamuelssonSpecifikation: VIDA ARENA

GRIFFELTJÄNSTER:
• Fiberanslutning (redundant d.v.s.
2 olika fiber in)
• Digitalt fastighetsnät
• Wifi trådlöst-datanät (tekniskt nät för iCast-system m.m.)


ANSLUTNA SYSTEM:
Kontorsnät (Office). Telefoni (Meny Telekom). Konferensanläggning (Ricoh). Styr/regler klimatanläggning (Nordomatic). Trådlöst nät - Wifi (Griffel). Info/reklamskärmar från iCast. Biljettförsäljning (Actor). Kassa/kortterminaler (Trivec). Loger (Griffel). Statistikfunktion (Svenska Hockeyligan). Videomåldomare (Tellje Video). Kylmaskin (Prorink). Vårdcentral (Landstinget). Företagssjukvård (Specialistläkargruppen/ Sensia). Gym, passage och reception (Step In 24).


ÖVRIGA TJÄNSTER:
Fiber för TV-sändning (DGC).

VIDA Arena ansluter säkert med fiber från två håll.

För en komplex arena som denna behövs extraordinär teknik som fungerar i alla sammanhang, vare sig det är hockey på elitserienivå eller schlager i Melodifestivalen. Vi ställde några snabba frågor till arenachef Jonas Lindqvist om samarbetet med Griffel.

Varför valde ni Griffel som leverantör?
Vi valde Griffel för att de verkligen visade att de ville vara med i vårt projekt. Jag har tidigare i olika projekt träffat på Griffel och de har alltid visat stort engagemang. Den lokala närvaron är en annan stor fördel, men den viktigaste egenskapen är givetvis kompetensen.

Vilka är fördelarna med att ha alla system anslutna till ett och samma digitala nät?
Det blir helt enkelt lättare att jobba. Vi slipper en massa gränssnitt där olika leverantörer skyller på varandra i stället för att lösa ett eventuellt problem.

Ni har valt en redundant fiberanslutning till arenan. Hur kommer det sig?
I fastigheter som denna är tekniken väldigt viktig. Vi vill känna oss trygga i att allt fungerar under matcher och event.

Kan du berätta något om hur Griffel hjälpte er att anpassa arenan inför Melodifestivalen.
Melodifestivalen är Sveriges största kringresande produktion med en lång kravlista. Vi skapade pressrum, röstningsrum, produktionskontor och loger med massor av digital teknik. Vi hade även ett annat biljettsystem samt kassor i garderoben som vi behövde uppkoppling till. Allt detta kunde Griffel hjälpa oss med.

”Vi vill känna oss trygga i att allt fungerar under matcher och event.”

Snabblänkar

 

 

Support

Tel:       0470 - 72 30 40

Fax:      0470 - 72 30 50

E-post: support@griffel.se 

Öppettider vardagar
kl 08.00 - 12.00
kl 13.00 - 17.00

Kontakt

Växel:          0470 - 72 30 40
Försäljning: 0470 - 72 30 40
Fax:             0470 - 72 30 50

E-post:         info@griffel.se

Adress:       Storgatan 26
                   352 31 Växjö