Sid06

4/9
I

FK Växjös nya arena Telekonsult Arena är unik i sitt slag. Med avancerad teknologi erbjuds friidrottsutövare på elitnivå från hela världen men också ungdomar på alla nivåer en upplevelse utöver det vanliga. Det är detta som ska finansiera satsningen på den nya arenan men också skapa ett ökat intresse för friidrott och möjligheter att ta fram fler förmågor på hemmaplan.

– Vi vill förhöja hela upplevelsen, både för utövarna och publiken. Med den nya teknologin vi valt att investera i finns oanade möjligheter. Det blir möjligt för en tränare i Australien att följa och coacha en friidrottare i realtid, eller för en farmor och farfar i Umeå att se sitt barnbarn slå personligt rekord på en ungdomstävling, berättar arenachef Jan Sandberg.
– Rent ekonomiskt är det viktigt för oss att locka hit utövare från hela världen för både träning och tävling men precis lika viktigt är det att våra satsande ungdomar får en bra upplevelse. I arenan sammanlänkas de avancerade systemen i ett digitalt fastighetsnät med trådlös Wi-fi från Griffel. När IFK Växjö valde Griffel som leverantör var det känslan som styrde.
– Vi valde Griffel eftersom de kändes oerhört professionella, det var det som fick avgöra. De presenterade ett intressant upplägg och hade många egna idéer. Det kändes att de verkligen var intresserade av att ta ett helhetsansvar och att det finns mycket kunskap i företaget, säger Jan Sandberg.

IFK Växjö har valt att satsa mycket på medialösningar i arenan. Med hjälp av teknologi från iCast, ett av systemen som är kopplade till Griffels digitala nät, skapas möjligheter att webb-sända tävlingar. Man kan även hantera resultat i realtid med hjälp av ipads, lagra personliga rekord och andra data för att snabbt få upp information på storbildsskärmar, eller genom en robotstyrd kamera filma och webb-sända träningar för att analysera avstamp och upphopp.

Möjligheten att på ett enkelt sätt bygga ut systemet är också nödvändig.
– Ska vi ha en stor tävling med 200 journalister som alla ska ha tillgång till bredband måste vi kunna hantera det. Där har Griffel bra lösningar till rimliga kostnader, säger Jan Sandberg.

På IFK Växjö är man övertygade om att den nya arenan kommer att bli ett uppsving för friidrotten i Växjö. Bara det att ha en anläggning som enbart är till för friidrott betyder mycket.
– Våra möjligheter till träning och tävling blir mycket större. Det kommer att ge en ökad stabilitet för föreningen då vi flyttar över ekonomin till något som vi själva kan styra över och blir mindre beroende av sponsorpengar. Det gör att vi kan satsa mer på idrotten och ge våra utövare bättre förutsättningar, säger Jan Sandberg.

Specifikation:
Telekonsult ARENA


GRIFFELTJÄNSTER:
• Fiberanslutning (redundant d.v.s. 2 olika fiber in)
• Digitalt fastighetsnät
• Wifi trådlöst-datanät (gäst, kontor och nät för iCast-system)


ANSLUTNA SYSTEM:
IFK Kansli (Griffel). Trådlöst nätverk (Griffel). Storbildskärm/resultathantering (iCast). TV-studio, robotkameror & styrsystem (iCast). IP-telefoni (Telekonsult Syd). Passage (Växjö Kommun). Brandlarmsöverföring/ inbrott (Elub). Kiosk/ Kassa/kortterminal. Media (Griffel). Styr & regler, kyla, värme & ventilation (Skanska inneklimat). Videosystem för monitorering av idrottare under träning.

Snabblänkar

 

 

Support

Tel:       0470 - 72 30 40

Fax:      0470 - 72 30 50

E-post: support@griffel.se 

Öppettider vardagar
kl 08.00 - 12.00
kl 13.00 - 17.00

Kontakt

Växel:          0470 - 72 30 40
Försäljning: 0470 - 72 30 40
Fax:             0470 - 72 30 50

E-post:         info@griffel.se

Adress:       Storgatan 26
                   352 31 Växjö