Sid07

5/9
F
örbi är tiden i halvdunkla sporthallar och synen på innebandy som en fritidsgårdssport. Med stora läktare, TV-skärmar och en enorm ljudanläggning skapar Fortnox Arena förutsättningar för innebandy som en publiksport och går i bräschen för ett helt nytt innebandysverige.

– Vi gör något som ingen annan gjort förut. Vår arena är extremt unik, den är en av de första i världen som byggts direkt från grunden enbart för innebandy, berättar arenachef Magnus Stenbenke. Fortnox Arena är framförallt byggd med publiken i åtanke. Här finns kapacitet för 1500 åskådare och en påkostad ljud- och bildanläggning förhöjer upplevelsen. Runt hela arenan sitter 100 meter LED-skärm och på ena kortsidan en 14 kvadratmeter stor skärm för matchinformation och repriser. I entrén finns tv-skärmar som ger uppdaterad information om matcher i arenan.

– Vi hoppas att Fortnox Arena kommer göra att publiken ger innebandyn en chans men för att de ska återkomma måste allt fungera, säger Magnus Stenbenke.

Redan tidigt i processen kom Griffel in i bilden. All teknik och media i arenan är sammankopplat i Griffels digitala fastighetsnät.

– Griffel har en stark fördel i att de tar hand om helheten. För mig som verksamhetschef är det skönt att veta till vem jag ska ringa. På en arena i världsklass måste tekniken fungera, och jag vill inte hamna i en situation där olika leverantörer skyller på varandra. Griffels höga kundnöjdhet avgjorde saken, säger Magnus Stenbenke.

– Det har hela vägen varit tydligt att Griffel har en förståelse för hur vi vill ha det i arenan. De kom in i processen tidigt och skötte själva kontakten med byggarna när det gäller infrastrukturen för fastighetsnätet.

Idag har Fortnox Arena en arenaplan och en träningsplan, men det finns redan visioner om att utöka.
– Då är det bra att veta att vi har de tekniska förutsättningarna. Att Griffel är ett företag som har koll på den senaste tekniken ser vi som oerhört viktigt. Kapaciteten och den avancerade teknologin i Fortnox Arena skapar möjligheter att arrangera stora innebandyturneringar och landskamper men det ger också möjligheter för andra arrangemang.

– Något vi tror mycket på är så kallad e-sport och LAN-träffar. Det är event som publiken inte i första hand följer på plats utan via nätet, och ofta av miljoner tittare världen över. Med den teknik vi har nu kan vi tillhandahålla den möjligheten, säger Magnus Stenbenke.

Specifikation:
Fortnox ARENA


GRIFFELTJÄNSTER:
• Fiberanslutning (redundant d.v.s. 2 olika fiber in).
• Digitalt fastighetsnät
• Wifi trådlöst-datanät (publikt besök/ gästnät, kontor och för tekniska system.)


ANSLUTNA SYSTEM:
Resultat och reklamskärmar (On-Screen). Infoskärmar (TechNet Syd). Vipers kansli (Griffel). Vöikers kansli (Griffel). Arenakansli (Griffel). IP-telefoni (Meny Telecom). Fastighetsstyr (Nordomatic). Biljettsystem (Actor). Passage (Triator). Inbrott/Brandlarm (Triator). Kiosk/Kassa/Kortterminal. Trådlöst nätverk, Media, IP-TV (Griffel).

Snabblänkar

 

 

Support

Tel:       0470 - 72 30 40

Fax:      0470 - 72 30 50

E-post: support@griffel.se 

Öppettider vardagar
kl 08.00 - 12.00
kl 13.00 - 17.00

Kontakt

Växel:          0470 - 72 30 40
Försäljning: 0470 - 72 30 40
Fax:             0470 - 72 30 50

E-post:         info@griffel.se

Adress:       Storgatan 26
                   352 31 Växjö