Sid08

6/9
Freddy Söderberg har hittat tillbaka till Småland och flytet har aldrig varit bättre. Anfallaren som aldrig egentligen haft siktet inställt på något speciellt tar fortfarande dagen som den kommer och att leda skytteligan är inget som han skryter med precis.
F

reddy Söderberg ger ett ödmjukt intryck. Att ta åt sig äran för Östers framgångar ligger inte för honom.

– Vi är ju ett lag och det är laget som gör något bra. Att det är de som gör målen som får uppmärksamheten har ingen betydelse, alla i laget vet att det är en gemensam insats, säger han.

Efter åren i Hammarby har han nu fått tillbaka självförtroendet och resultaten låter inte vänta på sig.

– Jag trivs bra helt enkelt, det är ett skönt gäng härnere. Det är en fantastiskt bra grupp och jag kände mig väl mottagen från första dagen. Vi har bra sammanhållning i laget och umgås en del också utanför planen. Det gör mycket för resultatet.

Den nya arenan blir en extra skjuts för klubben, både spelare och supportrar, menar Freddy.

– Den har alla sett fram emot. Det ger mycket att spela på en fin arena, publiken kommer närmre och det blir en helt annan upplevelse, säger han.

Redan som sjuåring började Freddy Söderberg spela fotboll, då i lilla klubben Bors SK utanför Värnamo där han växte upp.

– Jag kommer från en idrottsfamilj så det föll sig naturligt att slå in på det spåret. Pappa spelade fotboll och jag var ofta med honom på matcherna.

– Det är klart att jag som pojke hade en dröm om att bli proffs men jag spelade mest för att jag tyckte att det var så roligt. Jag hade inga tydliga mål, jag ville bara bli så bra som möjligt, berättar han.

Att börja spela i en liten klubb inverkade positivt på Freddys fotbollskarriär.

– Det är väldigt lärorikt. Att jag snabbt fick möjlighet att börja spela med seniorerna gjorde mycket, säger Freddy som när han var 16 år värvades till IFK Värnamo.
2004 kom han sedan till Växjö och Östers IF där han spelade två säsonger i superettan. Det var när han efter det återvände till Värnamo som det började lossna och 2007 vann han skytteligan i Division 1 Södra med 23 mål.

Intresset för den småländska anfallsspelaren från andra klubbar växte och Freddy fick flera erbjudanden.

– Det är klart att det känns lite speciellt att så många är intresserade. Alla klubbar har sina för- och nackdelar så jag gick helt enkelt på magkänslan, säger Freddy Söderberg.

Valet föll på Hammarby IF men inför säsongen 2011 beslöt han sig för att återvända till Östers IF, och har nu signerat ett nytt 3-årskontrakt.

– Jag trivs bra, det är så mycket som är positivt och en väldigt bra stämning, säger han.

Några speciella framtidsdrömmar har han inte, varken vad gäller den fortsatta fotbollskarriären eller vad som ska hända sedan.

– Jag har förhoppningsvis några år kvar inom fotbollen. Man får passa på så länge man kan. Jag har inte funderat så mycket på framtiden utan tar det som det kommer, säger Freddy Söderberg.

Text: Jenny Knudsen
Foto: Mats SamuelssonSpecifikation:
Myresjöhus ARENA


GRIFFELTJÄNSTER:
• Fiberanslutning (redundant 2 olika fiber in i arenan.) Digitalt fastighetsnät. Wifi trådlöst-datanät (gäst, kontor och tekniskt nät för iCast-system m.m.) CCTV säkerhetskameror för publikövervakning.


ANSLUTNA SYSTEM:
Styr & regler kyla, värme & ventilation (Elajo/Novo Systems). Kontorsnät (Griffel). Biljettsystem (Actor). Sekretariat (Griffel). Storbildsskärm med styrsystem (iCast). Passage (Växjö kommun). Brandlarmsöverföring (Elajo). IPtelefoni (Telekonsult Syd). Media (Griffel). Hyresgäster (PR-active, Restaurang Östergatan). Trådlöst nätverk (Griffel). Säkerhetskameror publikövervakning (Griffel). Reklamskärmar, kiosk/kassa (Sharpcenter). IP-TV (Sharpcenter/ Antennlaget). E-post (Griffel).

”Det handlar om att
utesluta alla störnings-
moment och risker.”
Fotboll i världsklass ställer höga krav.

När Dam-EM i fotboll spelas på Växjös nya fotbollsarena Myresjöhus Arena 2013 får inget gå fel. Till en arena med hög internationell standard levererar Griffel lösningar som säkrar både matchtid och framtid.
– Dam-EM och UEFAs organisation ställer höga tekniska krav på en fotbollsanläggning. Det handlar om att utesluta alla störningsmoment och risker för tekniska haverier, berättar arenachef Oskar Wijk.

För att säkerställa detta och göra det så enkelt som möjligt föll valet av leverantör på Griffel.
– Griffel gav ett seriöst intryck utan att krångla till det och har hittills svarat upp till våra förväntningar, säger Oskar Wijk.

– Genom att lyssna på våra behov kommer Griffel med kreativa tekniska lösningar. Bland annat uppfattade de snabbt vårt behov av säkerhetskameror för publikövervakning och arbetade fram en speciell lösning anpassad för Myresjöhus Arena.

Andra system, såsom biljettsystem, storbildskärm, ventilation och sekretariat är också anslutna till det digitala fastighetsnätet som Griffel levererat till arenan.
– Det är praktiskt att samla flera funktioner inom ett nät, det underlättar för oss som brukare men har också både ekonomiska och miljömässiga fördelar, säger Oskar Wijk.

Att ansluta fler system i framtiden ger stora möjligheter för Myresjöhus Arena att utvecklas.
– I och med att samhället utvecklas så förändras också beteendet hos våra gäster. Vi ska fortsätta ligga i framkant även om 10 år och det känns som lösningen vi har valt nu skapar förutsättningar för det, säger Oskar Wijk.
Griffel levererar ett trådlöst datanät i arenan som skapar möjligheter till en bättre närvaro, både för publik och arrangörer.
– Genom det kan vår publik interagera med oss och med varandra under matcherna. En trådlös uppkoppling skapar också möjligheter för oss att styra funktioner i arenan samtidigt som vi kan röra oss bland våra gäster, berättar Oskar Wijk.

Snabblänkar

 

 

Support

Tel:       0470 - 72 30 40

Fax:      0470 - 72 30 50

E-post: support@griffel.se 

Öppettider vardagar
kl 08.00 - 12.00
kl 13.00 - 17.00

Kontakt

Växel:          0470 - 72 30 40
Försäljning: 0470 - 72 30 40
Fax:             0470 - 72 30 50

E-post:         info@griffel.se

Adress:       Storgatan 26
                   352 31 Växjö