Inställningar L2TP Mac OS X

08.00 - 17.00
12.00 - 13.00
  • Skärtorsdagen
  • Valborgsmässoafton
  • Allhelgonaafton
  • Dagen före julafton

Fjärrhjälp

Inställningar L2TP Mac OS X

För att sätta upp din nya L2TP anslutning gör du enligt följande:

1. Öppna Systeminställningar. Klicka på Apple-menyn och välj Systeminställningar.

2. Klicka på Nätverk.

3. Följande ruta kommer upp

4. Klicka på plus-knappen för att lägga till en ny anslutning.
Välj Gränssnitt: VPN.
Välj VPN-typ: L2TP
Ändra tjänstens namn (valfritt).

5. Skriv in det Servernamn och Användarnamn som du fått av Griffel. Klicka sedan på Autentiseringsinställningar

6. Skriv in Lösenordet för ditt konto samt den Delade hemligheten (Delad Nyckel).

Klicka på OK.

7. Klicka på knappen Avancerat och kryssa i ”Skicka all trafik över VPN-anslutning”.

Klicka på OK.
Klicka på Utför.

8. Du är nu färdig med inställningarna och kan nu testa anslutningen genom att klicka på Anslut. Du kopplar ner genom att klicka på Koppla ned.

9. Om du kryssar i ”Visa VPN-status i menyraden” så kommer du åt VPN-anslutningen på ett smidigt sätt i menyraden.