08.00 - 17.00
12.00 - 13.00
  • Skärtorsdagen
  • Valborgsmässoafton
  • Allhelgonaafton
  • Dagen före julafton

Fjärrhjälp

Inställningar L2TP Windows 10

För att sätta upp din nya L2TP anslutning gör du enligt följande:

1. Öppna Nätverks- och delningscenter . Enklaste vägen är att högerklicka på den lilla fyrkantiga nätverksikonen nere i högra hörnet vid klockan, man kan även gå via kontrollpanelen.

2. Mitt i Nätverks- och delningscenter fönstret finns följande val. Klicka på "Skapa en ny anslutning eller ett nytt nätverk".

3. Välj "Anslut till en arbetsplats"

4. Välj "Nej, skapa en ny anslutning"

5. Välj "Använd min Internetanslutning (VPN)"

6. Under internetadress fyller du i serveradressen som du fick tillsammans med dina kontouppgifter.

Målnamn är bara ett namn för anslutningen, exempelvis Griffel VPN.
Välj Skapa, du har nu skapat din VPN, men det krävs lite extra inställningar.

7. Klicka på den lilla fyrkanten nere i högra hörnet, till vänster om klockan, du bör då få upp en ikon med den nyligen skapta VPN-anslutningen som du döpt till något eget. Tryck på ikonen.

8. Tryck på den skapta VPN-anslutningen och välj "Avancerade alternativ"

9. Tryck på "Redigera"

10. Ändra VPN-Typ till "L2TP/IPsec med i förväg delad nyckel"

Ange sedan den delade nyckeln(PSK) du fått till ditt L2TP-konto i "I förväg delad nyckel"
Tryck sedan på "Spara"

11. Du kan nu stänga ned fönstret och klicka återigen på den lilla fyrkanten nere i högra hörnet. Klicka på ditt VPN-namn.

Du kommer till dina VPN-anslutningar. Tryck på den nyupplagda anslutningen och välj ”Anslut ”och fyll i dina användaruppgifter.

13. Du är nu ansluten. Klart!