08.00 - 17.00
12.00 - 13.00
  • Skärtorsdagen
  • Valborgsmässoafton
  • Allhelgonaafton
  • Dagen före julafton

Fjärrhjälp

Inställningar L2TP Windows 8 och 8.1

För att sätta upp din nya L2TP anslutning gör du enligt följande:

1. Öppna Nätverks- och delningscenter . Enklaste vägen är att högerklicka på den lilla fyrkantiga nätverksikonen nere i högra hörnet vid klockan, man kan även gå via kontrollpanelen.

2. Mitt i Nätverks- och delningscenter fönstret finns följande val. Klicka på "Skapa en ny anslutning eller ett nytt nätverk".

3. Välj "Anslut till en arbetsplats"

4. Välj "Använd min Internetanslutning (VPN)"

5. Under internetadress fyller du i serveradressen som du fick tillsammans med dina kontouppgifter.
Målnamn är bara ett namn för anslutningen, exempelvis Griffel VPN.
Välj Skapa, du har nu skapat din VPN, men det krävs lite extra inställningar.

6. Klicka på den lilla fyrkanten nere i högra hörnet, du bör då få upp en blå rand. Högerklicka på VPN-namnet och välj "Visa anslutningsegenskaper".

7. Välj fliken "Säkerhet", klicka sedan på "Avancerade inställningar".

8. Där fyller du i den Delade nyckel som du också fick med tillsammans med kontouppgifterna. Ok 2 ggr.

9. Klicka återigen på den lilla fyrkanten nere i högra hörnet. Klicka på ditt VPN-namn

10.Fyll i dina användaruppgifter

11. Välj "Anslut". Observera att första gången du ansluter kan det ta en liten stund.

12. Du är nu ansluten. Klart!