08.00 - 17.00
12.00 - 13.00
  • Skärtorsdagen
  • Valborgsmässoafton
  • Allhelgonaafton
  • Dagen före julafton

Fjärrhjälp

Inställningar L2TP Windows XP

Denna guide förutsätter att alla tredjepartsprogram för att ansluta med IPSectunnlar är avinstallerade!

För att sätta upp din nya L2TP/IPSec anslutning gör du enligt följande:

1. Klicka på Startmenyn och välj Kontrollpanelen.

2. Klicka på "Nätverks och Internetinställningar".

3. Välj "Skapa en ny anslutning till nätverket på din arbetsplats".

4. Se så att "Anslutning till Virtuellt Privat Nätverk" är valt och klicka på Nästa.

5. Skriv in ett namn för anslutningen och klicka på Nästa.

(Om du får en fråga om offentligt nätverk så ska du välja "Ring inte upp den första anslutningen".)

6. Skriv in det värddatornamn eller IP-adress som du fått av Griffel och klicka på Nästa.

7. Du får nu upp ett fönster som talar om att du snart är färdig. Kryssa i rutan "Lägg till en genväg till den här anslutningen på skrivbordet" och klicka på Slutför.

8. Du får nu upp ett inloggningsfönster. Du ska inte försöka logga in i detta skede. Du ska istället klicka på Egenskaper.

9. Under fliken Säkerhet hittar du en knapp som heter "IPSec-inställningar". Klicka på den och skriv in den "Delade Nyckeln" som du fått av Griffel.

10. Under fliken Nätverk ska du ändra "Typ av VPN-server" till "L2TP IPSec VPN". Du kan nu Klicka på OK.

11. Du får nu upp inloggningsfönstret igen. Skriv in användarnamn och lösenord som du fått av Griffel
och klicka på Anslut.

12. Nästa gång du behöver ansluta så hittar du din nya tunnel i Start » Anslut till » VPN-tunnel

Om du valde att att lägga en genväg på skrivbordet tidigare så hittar du den även där.