08.00 - 17.00
12.00 - 13.00
  • Skärtorsdagen
  • Valborgsmässoafton
  • Allhelgonaafton
  • Dagen före julafton

Fjärrhjälp

Inställningar PPTP Windows 7

För att sätta upp din nya PPTP anslutning gör du enligt följande:

1. Öppna Nätverks- och delningscenter . Enklaste vägen är att högerklicka på den lilla fyrkantiga nätverksikonen nere i högra hörnet vid klockan, man kan även gå via kontrollpanelen.

2. Mitt i Nätverks- och delningscenter fönstret finns följande val. Klicka på "Skapa en ny anslutning eller ett nytt nätverk".

3. Välj "Anslut till en arbetsplats"

4. Välj "Använd min Internetanslutning (VPN)"

5. Under internetadress fyller du i serveradressen som du fick tillsammans med dina kontouppgifter.
Målnamn är bara ett namn för anslutningen, exempelvis Griffel VPN.
Kryssa samtidigt i rutan "Anslut inte nu".
Klicka på "Nästa".

6. Fyll i dina kontouppgifter som du fått. Domän ska vara tomt. Klicka på "Skapa"

7. Välj "Stäng"

8. Klicka på den lilla fyrkanten i högra hörnet. Högerklicka på ditt VPN-namn och välj "Egenskaper"

9. Under fliken "Säkerhet" välj "Typ av VPN-server", ställ den till PPTP, klicka på OK

10. Klicka återigen på den lilla fyrkanten i högra hörnet, högerklicka på din anslutning och  välj "Anslut".

12. Du har redan fyllt i dina användaruppgifter så här klickar du bara på "Anslut". Observera att det tar en liten stund vid första uppkopplingen. Klart!