08.00 - 17.00
12.00 - 13.00
  • Skärtorsdagen
  • Valborgsmässoafton
  • Allhelgonaafton
  • Dagen före julafton

Fjärrhjälp

Inställningar PPTP Windows XP

För att sätta upp din nya PPTP anslutning gör du enligt följande:

1. Klicka på Startmenyn och välj Kontrollpanelen.

2. Klicka på "Nätverks- och Internet-inställningar".

3. Välj "Skapa en anslutning till nätverket på din arbetsplats".

4. Se så att "Anslutning till Virtuellt Privat Nätverk" är valt och klicka på Nästa.

5. Skriv in ett namn för anslutningen och klicka på Nästa.

(Om du får en fråga om att offentligt nätverk så ska du välja Ring inte upp den första anslutningen.)

6. Skriv in det värddatornamn eller IP-adress som du fått av Griffel och klicka på Nästa.

7. Kryssa i rutan "Lägg till en genväg till den här anslutningen på skrivbordet" och klicka på Slutför.

8. Du får nu upp ett inloggningsfönster. Fyll i den information du fått från Griffel och välj Anslut.

Om du väljer att spara användarnamn och lösenord så tänk på att kontrollera så att "Endast åt mig" är valt innan du klickar på Anslut.

Du har nu en ikon på ditt skrivbord som du kan dubbelklicka på nästa gång du vill ansluta.