Wifi- Trådlöst nätverk

 

Trådlöst nätverk är ett praktiskt tillägg för företag där medarbetarna behöver en smidig uppkoppling på kontoret eller kanske bara i konferensrummet. Det är också bra om du har tillfälliga medarbetare, konsulter eller besökare som behöver komma ut på nätet.

Styrkorna med vårt trådlösa nätverk är att vi alltid jobbar med den senaste tekniken och att trafiken krypteras för att förbindelsen ska vara så säker som möjligt. Vi har lång erfarenhet av trådlösa konferensnätverk och delar gärna med oss av vår kunskap. Vad många inte känner till är att ett felaktigt konfigurerat trådlöst nätverk kan vara en stor säkerhetsrisk.

För att trådlösa nätverk ska fungera bör du vara ansluten till Griffels nät via fiber. Vi monterar en eller flera accesspunkter i dina lokaler som kopplas till Griffels nät. Från vår driftcentral ser vi sedan till att nätverket fungerar och att rätt personer får behörighet.

Vi erbjuder olika hastigheter på uppkoppling. Självklart hjälper vi dig att göra rätt val efter dina behov om du känner dig vilsen i tekniken.

 

Placering av accesspunkter 

I ett mindre kontor klarar man sig oftast med en accesspunkt. Flera plan - en per våning. Större nät med central administration offereras.


Egen administration av lösenord 

Som tillval erbjuder vi en möjlighet där ni själva kan administrera lösenordshanteringen, perfekt i konferensnät och där man hanterar många tillfälliga användare.


Specifikation

  • b/g/n/ac-typ*
  • Kryptering WPA2
  • Enkel eller dubbel radio 2,4 och 5 GHz 

Anslutning av det trådlösa nätverket 

Det trådlösa nätverket ansluts till ert befintliga företagsnätverk. Vi kan även hantera flera VLAN med olika SSID.


Gästnätverk 

Tjänsten gästnätverk lägger ni till om gästerna på det trådlösa nätverket ska ha ett eget nät och inte komma åt ert företagsnätverk. Max 5 samtidiga användare (fler begär offert).


Anslutning till Griffels fiber 

Normalt krävs en anslutning till vårt fibernät. Anslutning till annat nät offereras.

Installation och anslutningskostnad

Installation tillkommer (varierar beroende på tekniska förutsättningar på platsen och efter övriga önskemål).

*Tänk då på att din dator måste klara angivna standarder för att komma upp i dessa hastigheter, att alla användarna som kör via en accesspunkt delar kapaciteten och att detta är den teoretiska maxhastigheten.

Kontakta oss för mer information!

 

Valle Gudmundsson

E-post
0470 - 73 01 86

Stefan Johansson

E-post
0470 - 72 30 43

Daniel Ekström

E-post
0470 - 72 30 51

Daniel Thompsson

E-post
0470 - 72 30 45