Om Griffel

IT som funkar, är IT
som framtidssäkrar

Med stort engagemang och personligt bemötande erbjuder vi helhetslösningar som förenklar en digital vardag. Pålitliga IT- och kommunikationslösningar som du kan lita på. Allt för att du ska kunna fokusera på det du brinner för – din verksamhet.

Pålitlig IT sedan 1993

Vi är en helhetsleverantör av IT-tjänster till företag och med våra tre affärsområden – kommunikationstjänster, servertjänster och verksamhets-IT – hjälper vi våra kunder att utveckla sina verksamheter.

Griffel startade 1993 som MacData i Växjö AB  med affärsidén att sälja datorer till framförallt skolor och den grafiska branschen. Efter några år bytte man namn till Griffel med associationen till skolans griffeltavla.

ISDN var tekniken på modet! Vi på Griffel kände att det här inte var den framtida lösningen, och 1995 skaffade företaget en fast Internetanslutning på g4 kbit/s och började experimentera för att hitta tillämpningar och affärsmöjligheter.

Under ett par år fortsatte verksamheten med en sjunkande datorförsäljning i en snabbt förändrande bransch och en sakta ökande försäljning av Internettjänster. Det var därför logiskt att göra en förändring och avsluta datorförsäljningsdelen.

Den ökande Internetförsäljningen bestod av både anslutningstjänster via koppar, radio och så småningom fiber. Servertjänsterna var primärt e-post och webbhotell. Tjänsterna har under åren förbättrats, utvecklats och metoderna förändrats.

Griffel AB startades av Jonas Björnlund och Pär Lundberg tillsammans med tre mindre delägare som succesivt köptes ut. Idag är Jonas Björnlund ensam ägare till Griffel AB. Företagets filosofi har hela tiden varit att skynda långsamt och bygga en stabil verksamhet där kunder kan räkna med en långsiktig relation och en pålitlig leverantör.

Efter återkommande önskemål från våra kunder om att leverera fler IT-tjänster så breddades 2014 erbjudandet till att även innefatta affärsområdet verksamhets-IT som gjorde att vi nu har en fulländad produktportfölj. För att få en bra start på området införlivades Driftbolaget i Norden AB in i Griffel med både kunder och personal.

För att ytterligare bredda verksamheten köptes OEBA Solutions AB 2015 som idag är ett helägt dotterbolag med ett eget utvecklat system för egenkontroll.

I september 2021 utökades verksamheten ännu mer då vi förvärvade Sharp Kronoberg, som kompletterar Griffels utbud med professionella dokument-, konferensrums- och betalningslösningar.

 

I februari 2024 gick flyttlasset till våra nya gemensamma lokaler och vi finns numera på Linnégatan 16 i Växjö. 

Vad erbjuder vi?

Vi levererar pålitlig IT som bara funkar

Vi är en helhetsleverantör av IT-tjänster till företag och med våra tre affärsområden – kommunikationstjänster, servertjänster och verksamhets-IT – hjälper vi våra kunder att utveckla sina verksamheter. Vi erbjuder helt enkelt dig som kund pålitlig IT som bara funkar. Där är vi helt unika i Växjö.

Vårt erbjudande är också vi alla på Griffel. Vår kompetens, vårt engagemang och vår professionalism. Våra produkter och tjänster fyller en mängd nöd vändiga behov hos våra kunder. Behov av att kommunicera, att synas och märkas, och att kunna utvecklas i en digitaliserad omvärld.

Jobba hos oss

Värdegrund - 
tillsammans är vi unika

Vi på Griffel har alltid jobbat hårt för att skapa det vi kallar Griffelandan. Det är denna värdegrund som förenar oss, som gör oss starka men också helt unika. I Griffelandan har varje enskild medarbetare en lika viktig roll och lika stort ansvar.

På Griffel ska vi eftersträva ett tillåtande arbetsklimat där alla kan känna hög delaktighet i stort och smått. Det ska främja egna initiativ och skapa ett stimulerande och utvecklande klimat - och inte minst viktigt, det ska bidra till att vi har kul tillsammans på jobbet. 

Vi ser till att det funkar

Vi är aldrig längre än ett telefonsamtal bort. Om du vill hitta en kreativ lösning eller behöver hjälp med allt från din smartphone eller till ert wifi. Vårt engagerade gäng står redo för att hjläpa dig med IT-lösningar som bara funkar.