Nyheter

5 tips för att öka IT-säkerheten i sommar

Under sommaren ökar risken för cyberattacker och olika typer av bedrägerier. Därför har vi sammanställt en lista på några saker som är viktiga för alla medarbetare att tänka på inför semestern:

 

  1. Skydda alla dina enheter med starka lösenord och använd gärna tvåfaktorsautentisering, så att ingen obehörig kan komma in i din dator eller mobil om den skulle komma bort.  
  2. Säkerställ att bilder och filer är säkerhetskopierade (med t.ex. en molntjänst för fillagring så görs detta regelbundet). Då är det lättare att koppla av om olyckan skulle vara framme. 

  3. Undvik att ansluta din dator, surfplatta eller mobil till osäkra WiFi-nätverk eftersom du kan bli hackad och dina inloggningsuppgifter kan bli tillgängliga för andra.

  4. Stäng av din stationära dator innan du går på semester eftersom det finns en risk att den utsätts för en cyberattack om den är ansluten till ett nätverk.

  5. Var uppmärksam på så kallade phishingmail som lurar mottagaren att klicka på okända länkar som kan ladda ner virus eller spionprogram.