Nyheter

Griffel <3 Sharp firar 1 år - 1 + 1 har förmåga att bli 3!

 

När Griffel förvärvade Sharp Kronoberg för ett år sedan var visionerna stora och idéerna många. I dagarna är det ett år sedan Griffel förvärvade Sharp Kronoberg. Inför ett-årsfirandet satte vi oss ner med Magnus Andersson, vd på Griffel, och Jan Aschan, vd på Sharp, för att höra hur det går och om det blivit som de tänkt sig.

- Vad fort ett år har gått! Vi har fullt upp och ser mycket positivt som allt som kommit av att vi gått samman. Det är superkul att se styrkan av att vara en enhet, inleder Magnus.

Än så länge är Griffel och Sharp två separata bolag men tillsammans bygger de något gemensamt “i mitten” för att på sikt få ihop det till ett.

- Det löpande bolagen står inte still för att man har gått ihop. Samtidigt som vi vill verka för att gå samman vill vi båda utveckla våra produkter, tjänster och såklart våra medarbetare, säger Jan.

 

Bredare erbjudande

När förvärvet blev officiellt för ett år sedan sa Magnus att drivkraften låg i att skapa ett mer komplett utbud av produkter och tjänster.

- Fusioner resulterar ofta i att 1 + 1 blir 2. Eller i värsta fall bara 1. Vi ser att Griffel + Sharp har god förmåga att bli 3! säger Jan entusiastiskt.

De har nu börjat uppvakta sina kunder och får ett bra bemötande på marknaden. Kundfördelarna har blivit större än de först hoppades. Och ännu större sen Sharp centralt köpte Toshiba och kunderna nu kan leasa Dynabook från Griffel. Något de inte kunnat erbjuda innan.

- Det är verkligen kul att gå ut till kunderna med vårt gemensamma erbjudande. Även om vi bara gläntat på dörren ser vi ett stort intresse. Det finns STOR potential, betonar Magnus.

Jan ser erbjudandet som en resa där Griffel och Sharp tillsammans tar hand om all teknik som behövs på ett kontor. Han berättar.

- Gemensamt tar vi in fiber i huset, fixar wifipunkter, ser till att det finns datorer på alla arbetsplatser, skrivare som är uppkopplade, all teknik som behövs till mötesrummet. I mötesrummet samlar vi sen alla medarbetare och utbildar dem. Vi tar hand om allt!

- Ett riktigt roligt exempel är att vi tillsammans gjorde allt i nya Advisory Business Club. Där fick vi jobba nära varandra och nyttja vår fulla kapacitet och kreativitet och leverans, kompletterar Magnus.

 

Gemensam ledningsgrupp

Sammanslagningen av bolagen har en långsiktig plan. Den gemensamma ledningsgruppen har regelbundna möten och arbetar efter en tydlig struktur.

- Utifrån hade det nog kunnat uppfattas som lite fyrkantigt. Men jag är övertygad om att Magnus superstruktur är det som gör att allt går enligt plan, och i ett lagom tempo, säger Jan.

Ambitionen är att bygga något starkare gemensamt, än bolagen varit enskilt. Den formella bolagssammanslagningen planeras för årsskiftet 2023/2024.

- Vi tar det lugnt. Det är två välmående bolag som ska få tid på sig att växa ihop. planen byggs inte efter kortsiktiga ekonomiska vinster, utan snarare långsiktiga vinster för våra medarbetare och kunder. Därför får det ta tid.

 

 

Fler fantastiska kollegor

Bolagen har nu hunnit ha både jul- och sommarfest tillsammans. Utöver det har de många gemensamma möten, workshops och en gemensam trivselkommitté. Både Jan och Magnus ser att teamen fungerar bra ihop.

- Det absolut roligaste är att lära känna alla nya kollegor. Vi har väldigt lika och platta företagskulturer. Sharp påminner mycket om Griffel vilket gjort resan lättare, säger Magnus.

Medarbetarna, företagskulturen och känslan av en platt organisation vill man behålla. Därför tar man små steg framåt. Nästa är att hitta en gemensam lokal. Därför har de skickat ut en undersökning till medarbetarna för att få reda på vad som är viktigast.

- Medarbetarna ska känna sig trygga och känna att detta skapar en möjlighet till utveckling. Det ska få möjlighet att växa in det, så att det känns kul! önskar Jan.

Bolagen håller nu också på att rekrytera den första gemensamma tjänsten - säljsupport. Utöver det jobbar bolagen nu i samma IT-miljö, använder samma ekonomisystem och snart även en gemensam telefonväxel.

- Steg för steg synkar vi våra arbetssätt. Vi gör nu också ett gemensamt värdegrundsarbete det är kanske det viktigaste vi kommer att göra! avsutar Magnus

 

Är du mer nyfiken på vad Griffel och Sharp har på gång tillsammans? Håll utkik efter de gemensamma kundeventen och frukostträffarna de planerar i höst.