Nyheter

Griffel på plats i Vida Arena under Melodifestivalen

Under perioden 12-19 februari var det festivalyra i Växjö då deltävling tre av Melodifestivalen gick av stapeln i Vida Arena. Griffel var på plats och bistod SVT:s produktion med vårt digitala fastighetsnät.

Griffel har ett digitalt fastighetsnät som är väl utbyggt i hela Vida Arena. Till vardags används fastighetsnätet förutom som traditionellt kontorsnätverk även till exempelvis IP-telefoni, biljettförsäljning, konferensnätverk, kassasystem, informationsskärmar, statistik och skrivande press under matcher samt fastighetsövervakning (bl.a. ventilation, belysning och kylmaskiner).

När Melodifestivalen och hela dess produktion intog Vida Arena hjälpte Griffel till och anpassade det digitala nätverket efter produktionens önskemål. Behovet var bl.a. nätverk till ackreditering, pressrum, biljettscanning, garderob, catering och utställare. Dessutom hade SVT ett eget nät som behövde komma fram till ett antal olika rum i arenan. Det löstes enkelt utan extra kabeldragning genom konfiguration av arenans digitala fastighetsnät. Tisdagen i veckan efter Melodifestivalen var det åter dags för SHL-match och då var arenans nätverk återställt till normalläge igen.