Nyheter

Inaktivering av Legacy Authentication i Microsoft 365

För att säkerställa en driftsäker och stabil miljö för er som använder Microsoft 365 vill vi återigen informera om att Microsoft kommer att inaktivera möjligheten att använda så kallad Legacy Authentication i Microsoft 365. Som vi har meddelat tidigare kommer ändringen att ske nu i oktober.  

 

Det här påverkar framför allt gamla protokoll och tjänster. Saker som kan sluta fungera kan till exempel vara:

  • E-postkonto som är upplagda i den inbyggda mejlklienten i en mobil enhet (iOS/Andorid) om de ansluter med Exchange ActiveSync.
  • Tredjepartsmjukvara som skickar e-post till/från Microsoft 365 slutar att fungera om de använder sig av Exchange Web Services.

 

Vi kan hjälpa er att ändra konfigurationen på enheter vid behov och det ingår om ni har någon av följande tjänster hos oss: Enhetshantering (förändringar/support på datorn, support i MS applikationerna, mobil, surfplatta), Support dator (förändring på datorn) eller Support mobil (förändring i mobilen). Övriga kunder kan vi självklart hjälpa mot vanlig konsultdebitering. 

 

Skjuta upp inaktiveringen

Nu har Microsoft meddelat att det går att skjuta upp inaktiveringen av basic auth en tid. Man måste vara inloggad som global admin för att göra detta och man kan behöva köra Enable-OrganizationCustomization som global admin via PowerShell först.

  • Om man gör ändringen innan 1:e oktober så skjuter man upp inaktiveringen till december.
  • Om man gör ändringen efter 1:e oktober så återaktiveras basic auth till december. 
  • I januari 2023 går det inte längre att inaktivera basic auth. 

Här går det att läsa mer:

https://betterlicenses.com/blog/how-to-migrate-basic-auth-to-modern-auth-microsoft-365#second_life