Nyheter

När Sharp mötte Griffel – Johan Andersson ser fram emot att bli ett företag

 

På vår resa genom Griffels 30-åriga historia har vi hamnat på årtalet 2021 då Griffel köpte Sharp Kronoberg. Snart flyttar de båda företagen ihop och blir ett på riktigt, vilket Sharps Johan Andersson ser fram emot.

– Det kommer bli jättebra. Det är roligt att lära känna de som jobbar på Griffel och få veta mer om hur de arbetar. Redan nu ser vi en hel del synergier, säger han. 

Johan Andersson jobbar som säljare på Sharp Kronoberg och det var hösten 2021 som han och hans kollegor fick information om att Griffel köpt Sharp Kronoberg. Båda företagen jobbar för att på olika sätt effektivisera verksamheter, men de erbjuder olika tjänster och produkter till kunderna. Det innebär att man tillsammans kan erbjuda en större helhet och ta hand om all teknik som behövs på ett kontor. Det handlar om fiber, wifi-punkter, utbildningar, datorer, skrivare, kopiatorer, utrustning till mötesrum och mycket mer.

– Vi märker att allt fler kunder uppskattar att kunna vända sig till en enda leverantör och få hjälp med allt. Det blir smidigare och mer effektivt för dem, så det känns roligt att vi nu kan erbjuda det, säger Johan.

 

Gemensamma kundbesök och möten

Sedan hösten 2021 har sammanslagningen fått växa fram stegvis och Sharps 13 och Griffels drygt 30 medarbetare, har börjat hitta gemensamma arbetssätt och gemensamma erbjudanden.  

– Vi har smugit igång olika samarbeten och gör en del kundbesök och utbildningar tillsammans. Vi säljare har också gemensamma säljmöten varje månad, där vi pratar om hur vi kan skapa ännu mer värde till både befintliga och nya kunder. 

Än så länge sitter Sharp och Griffel på olika håll men det blir det snart ändring på. Våren 2024 går flyttlassen till Linnégatan, där nyrenoverade lokaler väntar.

– Jag tror att många med mig ser fram emot att flytta ihop på riktigt. Vi lär oss av varandra hela tiden och jag tror det blir ännu bättre när vi sitter tillsammans. Det blir också kul med nya, fräscha lokaler som ligger så centralt, så jag ser fram emot 2024.

 

När började du på Sharp? 2013 (men gjorde praktik redan 2008)

Vad jobbar du med? Säljare på Sharp som snart flyttar ihop med Griffel

Vad gjorde du 1993? Bodde i Mariestad och gick i trean och spelade mycket hockey och fotboll

Det här är Griffel för mig: “Ett gott gäng som jag ser fram emot att lära känna mer”