Nyheter

Ny på Griffel – Elias Karlsson har hittat hem

 

Att vara ny på jobbet kan vara en utmaning. Men ibland funkar allt perfekt från dag ett. På vår resa genom Griffels 30 år har vi kommit hela vägen fram till 2023 – året då Elias Karlsson började på Griffel.

– Jag har det hur bra som helst. Alla hjälps åt, alla pratar med alla och det finns alltid någon att bolla med för mig som är ny, säger Elias.

Elias har pluggat i Göteborg och efter studierna började han jobba på ett företag där. Men längtan tillbaka till Småland blev för stor och Elias började leta jobb i Växjö. Han hade nästan bestämt sig för ett annat erbjudande, när han gick på intervju hos sina nuvarande chefer Magnus och Alexander.

– Det kändes bara helt rätt med dem och när jag kom till Griffel för en andra intervju och fick träffa fler kollegor kändes det som att jag hittat hem. Alla var så trevliga och stämningen var så familjär.

Elias har kommit in i arbetsuppgifterna snabbt. Hans uppdrag är att installera, reparera och förbereda telefoner och datorer, felsöka och ge support.

– Det är ett väldigt varierande jobb. Jag varvar mellan att vara här på Griffel och att vara ute hos kunderna. Vi har väldigt trevliga kunder så det är alltid kul att besöka dem. 

 

Den familjära Griffel-andan

Elias har siktet inställt på att stanna på Griffel i många år. Han gillar att cheferna uppmuntrar medarbetarna att gå vidare till nya roller och att få jobba på ett företag som utvecklas och växer. Han tror att arbetet kan komma att se annorlunda ut i framtiden, och det är inget som bekymrar honom utan som snarare blir en sporre. 

– Det är det som är roligt med att jobba med teknik – den förändras hela tiden. Man kommer aldrig bli färdiglärd utan får plugga på och behålla sin nyfikenhet, säger Elias.

Snart flyttar Griffel ihop med Sharp Kronoberg och Elias ser fram emot att få nya typer av uppdrag, nya kunder och nya kollegor. 

– Vi har ju träffat de som jobbar på Sharp en hel del och de är supertrevliga. Jag ser många fördelar med att vi går samman, och jag tror absolut att den härliga och familjära Griffel-andan kommer finnas kvar även när vi växer.

 

När började du på Griffel? Januari 2023

Vad jobbar du med på Griffel? IT-tekniker

Vad gjorde du 1993? Jag föddes först 1999

Det bästa med Griffel: Varierande arbetsuppgifter och världens bästa kollegor