Nyheter

PRI Handels hela servermiljö hos Griffel

Griffel har under hösten tagit över drift och backup av PRI Handels hela servermiljö. Vi har dessutom hjälpt dem över till Office 365 för hantering av e-post och kontorsnära program. PRI Handel har sedan tidigare utökad SLA vilket innebär att vi övervakar deras miljö utanför kontorstid under tidiga morgnar och kvällar. Griffel kan med sin närvaro i Göteborg även hjälpa PRI Handel med konsult på plats både på deras kontor i Växjö och i Göteborg i händelse av behov.

PRI Handel och PRI Outsourcing vänder sig i första hand till kedjor och koncerner på den svenska byggmarknaden. PRI Handels affärsidé är att driva och implementera elektronisk handel för dessa kedjor och koncerner. PRI Outsourcing arbetar med att sköta kund- och leverantörsreskontra åt kedjor som jobbar med så kallad kedjefakturering/genomfakturering.

PRI Handel är idag marknadsledande på elektronisk handel inom byggbranschen i Sverige, med mer än 1000 anslutna företag till konceptet, och har bland annat blivit specialister på kedjefakturering. Kunder till PRI Handel är kedjor som Bolist, Byggtrygg (XL-Bygg), EEL, Golvkedjan, Happy Homes Sverige och Woody Bygghandel, samt koncerner som AB Karl Hedin, Bygma Gruppen, Derome och Nordströms.

Tord Ivarsson på PRI Handel säger: ”Vi har sedan många år tillbaka hyrt in våra servrar i en egen ”cell” hos Griffel. På senare år har vi också köpt tjänster för driftövervakning av vår driftmiljö. Eftersom vi varit med Griffel på deras utvecklingsresa, och varit mycket nöjda med deras utveckling och servicekänsla, så har vi nu tagit ytterligare ett steg. Vi har nu migrerat över hela vår driftsmiljö till Griffels servermiljö. Detta kändes som ett naturligt steg när vi var i behov av att uppgradera vår egen miljö och vi ändå köper driftövervakning av Griffel. Dessutom är vi som sagt mycket nöjda med samarbetet och de tjänster Griffel levererat till oss genom åren.”