Nyheter

Vikten av sökmotortoptimering

Sökmotortrafik som är organisk kan ofta ge över 50% av din trafik gratis och det uppnås genom att ha en optimerad plan och strategi för er SEO.


Börja redan nu att optimera din webbplats för sökmotorerna. SEO är en av de viktigaste komponenterna för att attrahera mer trafik till din webbplats. Forskning visar att för de flesta webbplatser ger sökmotorerna ofta 300% mer trafik i förhållande till sociala medier. Vi rekommenderar därför att redan idag börja optimera er för sökmotorerna.

Organiskt sök är förtjänad.

Att få organisk trafik är inte lätt, det är något som man måste arbeta för. En ny webbplats saknar auktoritet och kommer ha en väldigt liten chans att stå sig mot de mer etablerade webbplatserna på sökmotorerna. För att klättra i rankingen och göra sig synlig måste man aktivt arbeta med SEO. Genom att skapa bättre innehåll, som t.ex. kvalitativa bloggtexter, artiklar och guider blir webbplatsen mer attraktiv som branschresurs. När andra webbplatser sedan börjar länka och referera till ditt content kommer er sidrankning stiga ännu mer. Genom algoritmer mäter Google allt detta för att bedöma er auktoritet. De primära parametrarna för att tjäna högre auktoritet hos sökmotorerna är följande: 

  • Antalet länkningar till din webbplats
  • Kvaliteten på de kanalerna eller webbplatserna som länkar in till din webbplats, ditt blogginlägg eller din webbshop.

För att förtjäna auktoriteten måste man aktivt och kontinuerligt arbeta med SEO, det kräver även en stor del av tålamod från dig. Arbetet tar tid och snabba ändringar existerar inte här, ibland kan det upplevas som att framsteget i arbetet står still, men trots den stillastående utvecklingen ska du fortsätta att skapa innehåll för att kunna växa. Auktoriteten från sökmotorerna är något som måste “förtjänas”.